CURSURI DE PERFECTIONARE Scoala de Masaj Cristiana – pregatire la superlativ!

CURSURI DE PERFECTIONARE

Cursuri perfecțonare în masaj

 Aceste cursuri urmăresc ȋn primul rând creşterea eficienţei terapeutice prin împrospătarea cunoştinţelor de specialitate, adăugarea elementelor de subtilitate, de rapiditate în instalarea efectelor terapeutice, deprinderea abordării terapeutice integrale, deprinderea unor tehnici noi şi mai puţin cunoscute de masaj, şi se adresează atât absolvenţilor altor şcoli de masaj cât şi absolvenţilor Şcolii de Masaj Cristiana. Datorită suportului teoretic complex şi foarte bine structurat pe tematica abordată, precum şi a tehnicităţilor particulare şi specifice, total diferite de cele ale masajului clasic, aceste cursuri pot fi parcurse şi de neiniţiaţii în masaj, oferindu-le instrumente deosebit de eficiente de abordare terapeutică.

Masaj Fascial

Şcoala noastră propune o incursiune în diversele terapii fasciale și energetice, oferind cursanţilor noi tehnicităţi şi abilităţi practice prin care demersul terapeutic să fie din ce în ce mai profund şi mai eficient.

Tehnicile fasciale, aşa cum este şi Masajul Fascial prezentat în cadrul Şcolii de Masaj Cristiana, fac trecerea de la abordarea intensă, “hard”,  a corpului uman, aşa cum se accesează în masajul clasic, la o abordare blandă, discretă, “soft”, a structurii fizice. Folosindu-se de proprietăţile anatomice ale fasciei, tehnicile fasciale deschid porţi noi de explorare a corpului uman, oferind soluţii noi în abordarea şi rezolvarea mai profundă şi mai eficientă a diverselor probleme de sănătate.

Despre fascie:

Există două înțelesuri principale ale termenului fascie. Primul, clasic şi static, este cel al anatomiei medicinii alopate – anatomia cadavrului inert, imobil şi rigid – şi se referă la învelişurile muschilor şi prelungirile lor dintre fasciculele şi fibrele musculare.

Inţelesul care surprinde aspectele ei vii şi dinamice este cel oferit de osteopatie şi disciplinele medicale alternative – fascia fiind considerată o reţea structurală unitara 3D, asemănătoare pânzei de păianjen (sub aspect microscopic), care găzduieşte, îmbracă şi susţine – de la nivel micro la nivel macro – toate celulele, ţesuturile şi organele corpului uman – jucând rolul unei matrice intra şi extracelulare, şi aflată într-o mişcare complexă continuă.

Pe lângă înţelesul clasic referitor la învelişurile muşchilor, sistemul fascial conţine şi tendoanele, ligamentele, bursele; capsulele organelor interne, peritoneul, mezenterul, care susţin organele intraabdominale; pericardul, pleura, elemente ale mediastinulului, care susţin organele în cavitatea toracică; foitele meningeale, din jurul creierului, măduvei spinării şi a nervilor; vasele de sânge. In sens mai larg, avand origini embriologice comune mezodermale, sistemul fascial face parte şi din cartilagii, oase şi ajunge să învelească chiar fiecare celulă. Dezvoltarea lui începe la 2 săptămâni ca un gel fibros care invadează şi înconjoară toate celulele, apoi suferă progresiv plicaturări şi întrepătrunderi ajungând să alcătuiască straturile complexe prezente în organismul adult. Considerată un ţesut moale, alcatuită din colagen (generator de rezistentă), elastină (generatoare de elasticitate sau flexibilitate), reticulina şi polizaharide (captatoare de apă), in proporţii variabile in funcţie de tesut şi starea lui – fascia face parte din toate structurile corpului (tesuturi, organe, vase de sânge, nervi, etc) ca un tot unitar şi în acest fel le coordonează activitatea atât direct cât şi indirect.

Fascia este într-o mişcare „unduitoare” continuă prin componentele ei, chiar dacă în aparenţă corpul se păstrează imobil, în viziune osteopatică aceasta fiind alimentată şi întretinută de ”mişcările”(„pulsaţiile”) sistemului nervos central. Mişcarea liberă fascială este ceea ce caracterizează corpurile vii şi sănătoase; absenţa mişcării fasciale este un atribut al nefiinţei; restricţia de mişcare fascială defineşte dezechilibrul funcţional şi, ulterior, boala.

1

2

Aspecte uimitoare ale mişcării fasciale le puteti vedea accesând: https://www.youtube.com/watch?v=qSXpX4wyoY8

Fascia:

 • furnizează organismului forţă, sprijin, elasticitate şi amortizare;
 • crează şi sprijină forma de bază a ţesuturilor;
 • preia, distribuie şi se adaptează la stressurile fizice (suprasolicitari, traumatisme, etc); rigiditatea fascială poate conduce la aderenţe, rupturi musculare, ligamentare, fracturi de stress; fibroza, atrofia, scurtările sunt rezultate ale adaptărilor disfuncţ
 • deoarece înconjoară fiecare celulă – fascia joaca un rol major în transportul fluidelor vitale; când este sănătoasă şi hidratată fascia menţine apa la nivel celular, este maleabilă şi se mişcă bine în timpul mobilizărilor; starea de hidratare a fasciei permite schimburile nutritive şi a produşilor de metabolism; în caz contrar ea devine rigidă, fibrotică şi aderentă la celulele şi ţesuturile din jur – perturbând hrănirea celulară.
 • Funcţionează ca un amortizor pentru şocuri prin capacitatea ei de a se transforma de la o consistentă solidă la una de tip gel (pe baza proprietăţilor elementelor ei componente şi în cazul unei hidratări adecvate); această acţiune se referă şi la organele interne.
 • prin structura ei plastică fascia se adaptează corespunzător la mişcările şi modificările din organism, fiind implicată în toate aspectele mişcării; acoperind totul în corp, fiind plicaturată, tridimensională, puternică – ea poate dispersa forţele la distante mari de zona de acţ
 • fascia este responsabilă de buna funcţionare a fiecărui ţesut şi fiecărui organ prin susţinerea pe care o oferă în cazul flexibilităţii ei sau disfuncţiile generate de rigiditatea pe care o poate dezvolta.
 • ca o structura arhi-răspândită în organism fascia are interconexiuni cu meridianele energetice, de cele mai multe ori punctele esenţiale de restricţie fasciale fiind puncte blocate de pe meridiane.

O fascie care nu se poate adapta corespunzător la solicitări, fascia disfuncţională (deshidratată, rigidizată, tensionată deja, etc) – poate suferi leziuni severe; ea poate să se erodeze, să se calcifice; poate conduce la modificări posturale şi chiar dezalinieri structurale, poate disloca oase; se poate genera toxicitate, sensibilitate locală şi durere, aceasta putând fi resimţită şi la distanţă de zona afectată; fascia afectată poate fi cauză de pierdere a flexibilităţii, tulburări de mers, dislocare de organe, oboseală, depresie; este accelerat procesul de îmbătrânire.

Contracturile musculare coexistă cu tensionări fasciale, abordările fasciale conducând la decontracturare rapidă.

Traumatismele, înţeparea fasciei, se transmit la distanţă de locul afectat, modificând tensiunea şi, implicit flexibilitatea, cu repercursiuni pe structurile/organele locale; şi astfel se pot explica corelările între organele interne şi structuri somatice aflate la distanţă.

Fascia este o structura implicată in toate dezechilibrele functionale şi structurale ale corpului viu de unde şi impactul imens terapeutic pe care îl are abordarea ei. Trebuie menţionat că majoritatea tipurilor de masaj interacţionează fascial, dat fiind atot-prezenţa ei în organism, dar există masaje dedicate acestei structuri care scurtează foarte mult timpul de lucru şi maximizează eficienţa terapeutică. Dintre ele amintim masajul profund al tesuturilor (deep tissue massage – inclus în programa de masaj terapeutic a şcolii noastre – modul 3 Tehnician Maseur), masajul fascial (parte din programa cursurilor de perfecţionare) – posibil de efectuat şi în afecţiunile inflamatorii acute şi dureri acute, masajul chiropractic, amplu diversificat tematic și in extenso in cadrul cursurilor de perfectionare.

 

3

4

5

Masaj fascial

Bazele masajului fascial

Masaj actual, inovativ și de o inegalabilă eficiență terapeutică, a fost inițiat și promovat de către școala noastră în premieră în România – din septembrie 2016 !

Cursul se întinde pe parcursul a 48 ore, câte 8 ore sâmbăta, o ședință la 2 săptămâni.

Beneficii ale utilizării Masajului Fascial:

 • Indepărtarea rapidă a durerilor acute şi cronice (5-10min) din zonele afectate de contracturi, spasme musculare, torticolis
 • Indepărtarea rapidă a durerilor articulare
 • Indepărtarea rapidă a contracturilor
 • Detoxifiere a ţesuturilor
 • Activarea circulaţiei limfatice (reducerea edemelor)
 • Stimularea circulaţiei sanguine
 • Stimularea nervoasă asupra nervilor periferici şi pe sistemul nervos central
 • Activarea regenerării țesuturilor
 • Corectarea posturii (în mai multe şedinţe)
 • Imbunătăţirea funcţionării organelor interne
 • Posibilitate de lucru în zonele cu inflamaţii acute !!! (hernie acută de disc, entorse, etc)
 • Utilizare în majoritatea afecţiunilor (excepţie tromboflebita)
 • Uşor de executat, rapid şi eficient

Obiective:

 • Deprinderea tehnicilor de lucru fascial
 • Cunoașterea masajului fascial localizat
 • Aplicarea masajului fascial pe traseele de distribuție a tensiunilor în corp
 • Efectuarea masajului fascial cu acțiune la distanță de locul accesat
 • Cunoașterea lanțurilor miofasciale, analiză, implicate posturale, abordare detaliată
 • Aplicarea masajului fascial visceral (inimă, plămâni, ficat, etc)
 • Aplicarea masajului fascial integrativ pe zone de interes

Calendar desfășurare: Vezi aici

Pret: Vezi aici

Masaj fascial

MASAJUL FASCIAL TELEKINETIC

Această modalitate de lucru prin masaj la distanță vine în continuarea pregătirii sistematice anterioare în masajul fascial cu contact și în tehnicitățile igienei energetice, care permit folosirea avansată a lucrului cu intenție – baza eficienței terapeutice.

Scopul acestui curs este de dobândire a capacităților de asistență post-terapie a pacienților, în situații care nu suportă amânare.

Participanților li se solicită parcurgerea anterioară a cursurilor de masaj fascial și igienă energetică.

Calendarul de desfășurare

Prețuri

MASAJ CHIROPRACTIC

Școala noastră vă prezintă sub această denumire un amplu program de cursuri și seminarii de masaj, care urmăresc să armonizeze cunoașterea teoretică și practică în masaj la linia masajelor de actualitate din țările dezvoltate, cu rezultate terapeutice superioare masajului clasic.

Masajul în noile formule se încadrează în grupa terapiilor manuale, are origine osteopată-chiropractică și se bazează pe manipularea țesurilor moi (fascii, ligamente, mușchi, nervi , vase, etc) după o logică clară și cu aplicabilitate concretă în patologie, în vederea obținerii efectelor terapeutice cu instalare imediată și de lungă durată, în ședințe scurte de 20 – 25 min.

Masaj Chiropractic

Terapie manuală – Modul V

 

Cursul conține tehnici integrate și actualizate de terapie manuală – masaj chiropractic – care să permită abordarea profesională și tratamentul specializat în patologia coloanei vertebrale.

CONȚINUTUL CURSULUI:

 

 • Anatomia, anatomia patologică și biomecanica coloanei vertebrale
 • Clasificarea durerilor de spate și de gât
 • Evaluare posturală
 • Testele de mișcări active și pasive ale coloanei vertebrale și cutiei toracice
 • Metode de detectare a disfuncției arteriale cervicale (ICVB)
 • Diagnosticul diferențial al durerii cronice de cap și vertijului (amețeli, pierderi de echilibru)
 • Analiza și diagnosticul instabilității cervicale superioare
 • Examinarea sistemului muscular și al controlului motor
 • Examinarea sistemului nervos central și al sistemului nervos periferic
 • Mecanisme de acțiune ale terapiei manipulatorii spinale
 • Tehnici de terapie manuală (inclusiv tehnici rapide de thrust) și exerciții terapeutice în tratamentul articular și neuromotor al afecțiunilor coloanei vertebrale

BENEFICII OBȚINUTE:

 

 • Rezultate eficiente obținute într-o ședință de terapie manipulatorie de 20 min
 • Creșterea valorii practicării masajului terapeutic
 • Identificarea dezechilibrelor musculare
 • Cunoașterea metodelor de eliberare a fasciilor și mușchilor coloanei lombare
 • Cunoașterea metodelor de eliberare a fasciilor, mușchilor, ligamentelor și nervilor de la nivelul bazinului și al șoldului
 • Aplicarea eliberării fasciale, musculare și neurofasciale la nivelul membrului inferior
 • Cunoașterea tehnicilor actualizate pentru decomprimarea țesuturilor care afectează rădăcinile nervilor spinali și discurile intervertebrale
 • Dobândirea unei perspective de ansamblu asupra anatomiei musculo-fasciale și nervoase ale coloanei vertebrale toracale, lombare, bazinului, șoldului și membrului inferior
 • Cunoasterea perspectivei de ansamblu asupra tehnicilor de bază de eliberare musculo-fascială și nervoasă
 • Integrarea tehnicilor miofaciale, neurofasciale și visceral-ligamentare în tratamentul afectărilor coloanei vertebrale toracice, lombare, bazinului, șoldului și membrului inferior
 • Deprinderea managementului lezional și al procesului de reabilitare

 

Cursul va fi susținut bilingv: Engleză și Română

Cursul este perfect adaptat persoanelor active.

Desfășurarea lui are loc continuu pe parcursul a 18 săptămâni,  câte 5 ore pe săptămână – susținute în una din zilele week-endului, sâmbăta sau duminica.

 

Calendar desfășurare: Vezi aici

Pret: Vezi aici

Masaj Chiropractic

Terapie manuală – Modul V avansat

În pregătire

Abordări tematice

Abordări tematice – Masaj Chiropractic

Ligtingul facial

Seminarul se adresează cosmeticienilor, maseurilor și terapeuților care lucrează deja în domeniul sănătății și înfrumusețării, dar și persoanelor care nu au pregătire în domeniu și doresc să învețe o metodă eficientă de relaxare, de înlăturare a ridurilor și oboselii, de întreținere a condiției faciale.

Fața are 47 de mușchi ce sunt controlați de al 7-lea nerv cranian. Prin tehnicile predate se deprinde acționarea directă asupra mușchilor cu efecte imediate suprinzătoare.

Fața este o reflexie a vârstei și a sănătății. Perioadele de stres puternic, grijile și tensiunile lasă urme: riduri, piele cazută și expresii faciale rigide.

Masajul facial prezentat în acest workshop este o tehnică unică de îmbunătățire, care aplicată repetat duce la resetarea musculaturii, corectarea deficiențelor faciale și la deprinderea expresiilor armonice, care remodelează fața în sensul sănătății conducând la efecte trofice ample.

Dr. Aly Bhatti afirmă că aproximativ 20 de ședințe de masaj chiropractic facial echivalează ca efecte cu intervenția chirurgicală estetică de corecție a consecințelor neplăcute generate de vârstă.

Durata seminarului este de 3 ore.

Calendar desfășurare: Vezi aici

Pret: Vezi aici

Abordări tematice – Masaj Chiropractic

Remodelarea sânului

Condiția, echilibrul și poziționarea sânului depind de influența structurilor miofasciale de vecinătate. Abordarea chiropractică a acestor structuri în profunzime ajută la remodelarea sânilor și mărirea cupei după doar câteva ședințe de masaj blând și la rezultate remarcabile dupa aproximativ o lună.

Instruirea se desfașoară în 2 ședințe a câte 4 ore fiecare și sunt abordate tehnici originale și dedicate de modificare, adaptate fiecăreia din cele 7 tipologii de sân.

Beneficii ale aplicării acestui tip de masaj:

 1. Remodelează și ridică sânii
 2. Centrează sânii în mod echilibrat
 3. Tonifică țesuturile sânilor
 4. Conferă sânilor o formă naturală
 5. Îndepărtează toxinele locale
 6. Activează circulația limfatică
 7. Stimulează încrederea în sine și în propria sexualitate

 

Calendar desfășurare: Vezi aici

Pret: Vezi aici

Abordări tematice – Masaj Chiropractic

Tratamentul vergeturilor

Vergeturile afectează mii de oameni, indiferent de vârstă sau sex. Pierderea sau creșterea în greutate, sarcina sau pur și simplu creșterea pot genera dungi albicioase sau colorate la nivelul pielii, care trădează defecte structurale (rupturi intradermice) apărute prin întreruperea continuității fibrelor pilelii.

Elasticitatea pielii joacă un rol important în mecanismul de producere al vergeturilor și de asemenea este folosită în aplicarea tehnicilor de manipulare profundă a țesuturilor – în procesele de reparare și eliminare a defectelor pielii.

Generarea vergeturilor are la bază implicate hormonale care diminuează producția de fibre de colagen și elastină, responsabile de fermitatea și integritatea structurală a pielii.

Masajul chiropractic stimulează producția acestor fibre și conduce la repararea defectelor structurale ale pielii – generând dispariția vergeturilor.

In mod normal 8-10 masaje consecutive îmbunătățesc elasticitatea și abilitatea celulelor pielii de a se hidrata și a menține hidratarea, conducând la o piele moale,catifelată.

Efecte ale masajului:

 • îmbunătățește circulația sângelui și a gazelor respiratorii
 • ajută la eliberarea nutrienților și fluidelor blocate în vene în diferite părți ale corpului
 • conduce la distribuirea nutrienților esențiali necesari producerii elastinei și colagenului, iar hidratarea poate ajunge la celulele deteriorate și poate initia procesul de reparare generând regenerarea pielii

Durata seminarului este de 3 ore.

Calendar desfășurare: Vezi aici

Pret: Vezi aici

Abordări tematice – Masaj Chiropractic

Chiropraxia durerii de spate

În denumirea generică a durerilor de spate (back pain) sunt incluse pe lângă durere și alte manifestări, și se referă la expresia patologiei incipiente sau bine definite a coloanei vertebrale, patologie care afectează toate vârstele, majoritatea persoanelor active, și care consumă resurse imense de timp și bani.

Coloana vertebrală face parte din axul/centrul (core) corpului uman, are implicate majore în toate mișcările corpului și de la acest nivel se desprind cele 31 perechi de nervi spinali care inervează marea majoritate a țesuturilor corpului, de la piele, țesut celular subcutanat, fascii, mușchi, ligamente, oase, articulații, vase, precum și organe interne, acest aspect explicând reflectarea patologiei spinale asupra structurilor din jur, precum și determinismul visceral în geneza patologiei spinale. 

Durerile de spate au etiologie diversă, de la traumatisme, afecțiuni inflamatorii (artrite, miozite), degenerative (artroze, hernii de disc, etc), posturale (cifoză, lordoză, scolioză), până la cele metabolice și de natură tumorală, și este importantă diferențierea lor în vederea abordării corespunzătoare.

Există manifestări comune tuturor regiunilor coloanei vertebrale dar și specifice segmentului cervical, toracal sau lombo-sacrat, precum și manifestări locale și cu impact general asupra organismului.

Caracterul specific al manifestărilor în funcție de regiunea vertebrală face ca abordarea chiropractică să difere de la o regiune la alta, aspecte concretizate în cele 3 seminarii alocate, fiecare dedicat unei regiuni (cervicală, toracală și lombo-sacrată).

Abordarea chiropractică a durerii de spate urmărește:

        corelarea între specificul anatomic și manifestările locale și generale

        evaluarea corectă a condiției locale a structurii afectate (troficitate, tensiune, mobilitate, etc)

        deprinderea efectuării diagnosticului diferențial

        deprinderea tehnicităților chiropractice de intervenție diferențiată pe structuri și manifestări

 

Fiecare dintre cele 3 seminarii durează câte 3 ore:

·       Abordarea chiropractica a durerii cervicale (3 ore)

·       Abordarea chiropractica a durerii toracale (3 ore)

·       Abordarea chiropractica a durerii lombare (3 ore)

 

Calendar desfășurare: Vezi aici

Pret: Vezi aici

 

Abordări tematice – Masaj Chiropractic

Tratamentul scoliozei

Această afecțiune se manifestă prin încurbarea coloanei vertebrale în plan frontal (în C sau S), de asemnea cu modificări rotaționale. Implicatele sunt multiple – posturale, articulare, musculare, nervoase, la nivelul organelor interne, etc.

Dintre multiplele tipuri de scolioză cea mai frecventă e cea idiopatică, a cărei cauză nu se cunoaște.

Adulții cu scolioză acuză frecvent dureri în jumătatea inferioară a spatelui; în timp, datorită presiunii crescute pe nervii spinali generate de curbura scoliotică se instalează amorțeli, slăbiciune și dureri la nivelul membrelor inferioare, iar în cazuri severe afectarea coordonării motorii și a mobilității.

Masajul chiropractic prin tratamentul de reajustare tisulară duce la schimbarea formei coloanei vertebrale (și implicit a funcționării ei) și redă mobilitatea articulară; aceste îmbunătățiri duc la scăderea durerii, ameliorarea funcționalității și la modificări posturale.

Seminarul se desfășoară pe o durată de 4 ore și urmărește să puncteze cauzele, implicatele afecțiunii, dar mai ales să pună la dispoziția cursanților tehnici eficiente de intervenție care să amelioreze funcțional și structural această afecțiune.

Calendar desfășurare: Vezi aici

Pret: Vezi aici

Abordări tematice – Masaj Chiropractic

Chiropraxia sarcinii

Sarcina este o perioadă de o complexitate uluitoare, care face parte din atuurile corpurilor feminine și care solicită o susținere adecvată în toată fiziologia sa.

În procesele multiple prin care trece (creștere în greutate, deplasarea centrelor de greutate, modificări metabolice-hormonale, schimbarea consistenței țesuturilor, flexibilizări articulare, etc), corpul feminin are nevoie de o suținere adecvată psiho-emoțională, precum și de o susținere corespunzătoare fizică prin gimnastică și masaj.

În acest fel pot fi prevenite, diminuate sau înlăturate fenomenele neplăcute și incidentele care pot însoți sarcina fiziologică, precum stazele lichidiene, compresiile vasculo-nervoase, întinderile ligamentare, dez-alinierile articulare, durerile de spate, de membre inferioare, etc – și, de asemenea, se facilitează dezvoltarea armonioasă a copilului și pregătirea corpului feminin pentru nașterea fiziologică fără complicații.

Asistența osteopată – chiropractică a sarcinii este un subiect deosebit de important și apreciat în țările dezvoltate, și care prin mijloace naturale bazate pe fiziologie aduce un aport inegalabil sănătății mamei și copilului.

Avantajele aplicării masajului chiropractic în sarcină:

 • asigură dezvoltarea sănătoasă a copilului
 • sunt eliminate grețurile de dimineață
 • sunt înlăturate durerile de spate, gât, articulațiile membrelor inferioare
 • sunt aliniate oasele bazinului astfel încât sistemul nervos să poată funcționa corespunzător
 • asigură drenajul corespunzător veno-limfatic la nivelul membrelor inferioare și al întregului corp
 • înlătură necesitatea indicației de intervenție cezariană
 • reduce perioada travaliului și al nașterii

Durata seminarului – 4 ore

Calendar desfășurare: Vezi aici

Pret: Vezi aici

Abordări tematice – Masaj Chiropractic

Tratamentul parezei faciale

Pareza facială  Bell (à frigore) este o afecțiune relativ frecventă și invalidantă temporar, constând în oprirea temporară a impulsurilor nervoase motorii, prin perechea VII de nervi cranieni (nervii faciali), către musculatura mimicii de pe partea afectată.

Tratată cu corticosteroizi și fizioterapie de sistemul medical, această afecțiune rămâne o amenințare prin posibilitatea de evoluție către paralizie (deficit motoriu definitiv) facială, și, de asemenea, prin timpul lung de recuperare (uneori și până la doi ani de zile).

Abordarea chiropractică prin masaj la nivelul feței și capului conduce la detensionarea țesuturilor și înlăturarea inflamațiilor, cu revenire rapidă la normal pe parcursul unei luni de zile!

Durata seminarului – 3 ore

Calendar desfășurare: Vezi aici

Pret: Vezi aici

Access Bars

În curând

Igienă energetică

Suita de seminarii se adresează maseurilor și urmărește deprinderea interacțiunii energetice optime cu pacienții în sensul evitării transferurilor de energii reziduale, a eliminării energiilor reziduale acumulate accidental și a facilitării efectelor terapeutice de durată.

Obiective:

 • Creșterea sensibilității perceptive
 • Deprinderea modalităților de conectare la Sine
 • Perceperea formelor de energii reziduale
 • Aplicarea curățării energiilor reziduale
 • Perceperea centrilor energetici principali (aliniament, funcționare)

Sunt alocate 7 seminarii de bază a câte 5 ore, dar numărul exact de seminarii pentru fiecare grupă va fi stabilit în funcție de ritmul de deprindere a elementelor predate și de atingere a obiectivelor menționate.

Ritmicitatea de desfășurare este de câte o ședință la 2 săptămâni.

Grupele se formează înainte de data susținerii primului seminar din serie.

Calendar desfășurare: Vezi aici

Pret: Vezi aici

Înscrieri: Vezi aici

Inscriere online cursuri perfecționare

Ai acum la dispoziție varianta accesibilă și rapidă a înscrierii on-line care îți ușurează accesul la programele noastre școlare!

Completează formularul de înscriere urmând indicațiile și rezervă-ți locul în programul ales!

Actele originale urmează să le aduci pentru confruntare în prima zi de curs!5. Dată începere Bazele masajului fascial


5. Dată începere Igiena energetica


5. Dată începere Masajul fascial telekinetic


6. Pregătire în masaj

7. Modalități de plată