Interferențe energetice în masaj

Interacțiunea energetică (vibrațională) e o caracteristică esențială a tot ceea ce este creat. Creatorul a Tot Ceea Ce Există se exprimă într-o multitudine de feluri prin fiecare creație a sa, toți/toate fiind creați după Chipul și Asemănarea Sa – în acest fel fiind Unul/Una în toți/toate; drept urmare fiecare dintre noi este parte unică din Creator și unul/una cu toți/toate.

Putem înțelege în acest fel ușurința de comunicare între noi și cu tot ceea ce există – în dimensiunile subtile -, și usurința de influențare reciprocă în absența diferențierii adecvate a unicității proprii (generatoare de selectivitate). Acest lucru este amplificat și transpus în dimensiunea fizică de către atingere.

Interacțiunea fizică „desăvârșește” transpunerea dinamicii vii subtile în dimensiunea materială; „mediatori” de transpunere pot fi elementele, obiectele sau corpurile vii. Orice informație cu vibrația și energia ei poate fi implementată ușor folosind mediatorii de mai sus: „punerea mâinilor”, binecuvântarea preotului prin atingere, facilitează transferul informației de vibrația respectivă către cel atins; contactul cu icoanele sau veștmintele preoțești amplifică transferul încărcăturii acestora; în același fel acționează apa sfințită și mirul, mediază și concretizează transferul de informație.

Masajul (ca și alte terapii manuale) facilitează transferul de stări între terapeut și pacient într-o comunicare bidirecțională dar oarecum de pe poziții diferite. Pacientul, prin acceptarea contactului fizic și prin postura adoptată pentru lucru (pasivă, destinsă), este element preponderent receptor; ACCEPTĂ lucrul asupra sa și prin aceasta, fie că realizează sau nu, acceptă transferul de informații/stări (vibrație, energie) de la terapeut – în acest fel se induce rapid starea de relaxare și efectele de decontracturare, detensionare, modulare circulatorie, nervoasă, limfatică, etc – în acord cu focalizarea pe care o manifestă; în același fel se pot transfera energiile reziduale (blocante) ale terapeutului sau colectate de la alte persoane de către acesta, precum și stările proprii ale terapeutului. Accelerator de transfer este starea de relaxare a pacientului, iar modulator (reglator) este subconștientul acestuia cu programele lui.

Terapeutul este elementul activ și inductiv, dar care, în lipsa discernământului energetic și spiritual, poate facilita transferarea către pacient a stărilor proprii (sau/și preluate) blocante, și, în aceeași măsură, preluarea energiilor reziduale de la pacient.

Discernământul energetic al pacientului începe cu exprimarea alegerii coordonatelor de terapie și cu selectarea terapeutului potrivit, ca fiind cel cu care rezonează și continuă cu acordarea încrederii totale procesului terapeutic pe care îl parcurge, cu toate semnificațiile lui.

Discernământul energetic al terapeutului (aspect de igienă energetică) începe și el cu exprimarea unei alegeri – alegerea generală de rezonanță (întâlnire) cu persoanele pe care le poate ajuta în terapie și care îl pot ajuta la rândul lor în evoluția lui. Esențială în procesul terapeutic este eliberarea energiilor reziduale stagnante din zonele afectate și din punctele cheie ale organismului. Sesizarea prezenței și gestionarea lor (aspecte de eliberare locală și generală) constituie deziderate esențiale terapeutice. În timpul ședinței de terapie, terapeutul maseur, asemenea altor categorii de terapeuți (medici, preoți, psihologi, etc) au de „pus deoparte” aspectele de natură umană proprie (stări, tensiuni, etc) și să se deschidă aspectelor divine (unitate, călăuzire, acțiune). După finalizarea unei ședințe de terapie maseurul responsabil înlătură orice urme de energii reziduale preluate de la pacient, pentru menținerea echilibrului său și a celorlalți pacienți.

Concluzionând – aspectele de igienă energetică (discernământ energetic și spiritual) sunt imperativ de a fi cunoscute pentru aplicarea responsabilă și eficientă a masajului, în general, și a masajului terapeutic – în special.

Sari la bara de unelte