CURSURI DE PERFECTIONARE Scoala de Masaj Cristiana – pregatire la superlativ!

CURSURI DE PERFECTIONARE

Cursuri perfecțonare în masaj

 Aceste cursuri urmăresc ȋn primul rând creşterea eficienţei terapeutice prin împrospătarea cunoştinţelor de specialitate, adăugarea elementelor de subtilitate, de rapiditate în instalarea efectelor terapeutice, deprinderea abordării terapeutice integrale, deprinderea unor tehnici noi şi mai puţin cunoscute de masaj, şi se adresează atât absolvenţilor altor şcoli de masaj cât şi absolvenţilor Şcolii de Masaj Cristiana. Datorită suportului teoretic complex şi foarte bine structurat pe tematica abordată, precum şi a tehnicităţilor particulare şi specifice, total diferite de cele ale masajului clasic, aceste cursuri pot fi parcurse şi de neiniţiaţii în masaj, oferindu-le instrumente deosebit de eficiente de abordare terapeutică.

Masaj Fascial

Şcoala noastră propune o incursiune în diversele terapii fasciale și energetice, oferind cursanţilor noi tehnicităţi şi abilităţi practice prin care demersul terapeutic să fie din ce în ce mai profund şi mai eficient.

Tehnicile fasciale, aşa cum este şi Masajul Fascial prezentat în cadrul Şcolii de Masaj Cristiana, fac trecerea de la abordarea intensă, “hard”,  a corpului uman, aşa cum se accesează în masajul clasic, la o abordare blandă, discretă, “soft”, a structurii fizice. Folosindu-se de proprietăţile anatomice ale fasciei, tehnicile fasciale deschid porţi noi de explorare a corpului uman, oferind soluţii noi în abordarea şi rezolvarea mai profundă şi mai eficientă a diverselor probleme de sănătate.

Despre fascie:

Există două înțelesuri principale ale termenului fascie. Primul, clasic şi static, este cel al anatomiei medicinii alopate – anatomia cadavrului inert, imobil şi rigid – şi se referă la învelişurile muschilor şi prelungirile lor dintre fasciculele şi fibrele musculare.

Inţelesul care surprinde aspectele ei vii şi dinamice este cel oferit de osteopatie şi disciplinele medicale alternative – fascia fiind considerată o reţea structurală unitara 3D, asemănătoare pânzei de păianjen (sub aspect microscopic), care găzduieşte, îmbracă şi susţine – de la nivel micro la nivel macro – toate celulele, ţesuturile şi organele corpului uman – jucând rolul unei matrice intra şi extracelulare, şi aflată într-o mişcare complexă continuă.

Pe lângă înţelesul clasic referitor la învelişurile muşchilor, sistemul fascial conţine şi tendoanele, ligamentele, bursele; capsulele organelor interne, peritoneul, mezenterul, care susţin organele intraabdominale; pericardul, pleura, elemente ale mediastinulului, care susţin organele în cavitatea toracică; foitele meningeale, din jurul creierului, măduvei spinării şi a nervilor; vasele de sânge. In sens mai larg, avand origini embriologice comune mezodermale, sistemul fascial face parte şi din cartilagii, oase şi ajunge să învelească chiar fiecare celulă. Dezvoltarea lui începe la 2 săptămâni ca un gel fibros care invadează şi înconjoară toate celulele, apoi suferă progresiv plicaturări şi întrepătrunderi ajungând să alcătuiască straturile complexe prezente în organismul adult. Considerată un ţesut moale, alcatuită din colagen (generator de rezistentă), elastină (generatoare de elasticitate sau flexibilitate), reticulina şi polizaharide (captatoare de apă), in proporţii variabile in funcţie de tesut şi starea lui – fascia face parte din toate structurile corpului (tesuturi, organe, vase de sânge, nervi, etc) ca un tot unitar şi în acest fel le coordonează activitatea atât direct cât şi indirect.

Fascia este într-o mişcare „unduitoare” continuă prin componentele ei, chiar dacă în aparenţă corpul se păstrează imobil, în viziune osteopatică aceasta fiind alimentată şi întretinută de ”mişcările”(„pulsaţiile”) sistemului nervos central. Mişcarea liberă fascială este ceea ce caracterizează corpurile vii şi sănătoase; absenţa mişcării fasciale este un atribut al nefiinţei; restricţia de mişcare fascială defineşte dezechilibrul funcţional şi, ulterior, boala.

1

2

Aspecte uimitoare ale mişcării fasciale le puteti vedea accesând: https://www.youtube.com/watch?v=qSXpX4wyoY8

Fascia:

  • furnizează organismului forţă, sprijin, elasticitate şi amortizare;
  • crează şi sprijină forma de bază a ţesuturilor;
  • preia, distribuie şi se adaptează la stressurile fizice (suprasolicitari, traumatisme, etc); rigiditatea fascială poate conduce la aderenţe, rupturi musculare, ligamentare, fracturi de stress; fibroza, atrofia, scurtările sunt rezultate ale adaptărilor disfuncţ
  • deoarece înconjoară fiecare celulă – fascia joaca un rol major în transportul fluidelor vitale; când este sănătoasă şi hidratată fascia menţine apa la nivel celular, este maleabilă şi se mişcă bine în timpul mobilizărilor; starea de hidratare a fasciei permite schimburile nutritive şi a produşilor de metabolism; în caz contrar ea devine rigidă, fibrotică şi aderentă la celulele şi ţesuturile din jur – perturbând hrănirea celulară.
  • Funcţionează ca un amortizor pentru şocuri prin capacitatea ei de a se transforma de la o consistentă solidă la una de tip gel (pe baza proprietăţilor elementelor ei componente şi în cazul unei hidratări adecvate); această acţiune se referă şi la organele interne.
  • prin structura ei plastică fascia se adaptează corespunzător la mişcările şi modificările din organism, fiind implicată în toate aspectele mişcării; acoperind totul în corp, fiind plicaturată, tridimensională, puternică – ea poate dispersa forţele la distante mari de zona de acţ
  • fascia este responsabilă de buna funcţionare a fiecărui ţesut şi fiecărui organ prin susţinerea pe care o oferă în cazul flexibilităţii ei sau disfuncţiile generate de rigiditatea pe care o poate dezvolta.
  • ca o structura arhi-răspândită în organism fascia are interconexiuni cu meridianele energetice, de cele mai multe ori punctele esenţiale de restricţie fasciale fiind puncte blocate de pe meridiane.

O fascie care nu se poate adapta corespunzător la solicitări, fascia disfuncţională (deshidratată, rigidizată, tensionată deja, etc) – poate suferi leziuni severe; ea poate să se erodeze, să se calcifice; poate conduce la modificări posturale şi chiar dezalinieri structurale, poate disloca oase; se poate genera toxicitate, sensibilitate locală şi durere, aceasta putând fi resimţită şi la distanţă de zona afectată; fascia afectată poate fi cauză de pierdere a flexibilităţii, tulburări de mers, dislocare de organe, oboseală, depresie; este accelerat procesul de îmbătrânire.

Contracturile musculare coexistă cu tensionări fasciale, abordările fasciale conducând la decontracturare rapidă.

Traumatismele, înţeparea fasciei, se transmit la distanţă de locul afectat, modificând tensiunea şi, implicit flexibilitatea, cu repercursiuni pe structurile/organele locale; şi astfel se pot explica corelările între organele interne şi structuri somatice aflate la distanţă.

Fascia este o structura implicată in toate dezechilibrele functionale şi structurale ale corpului viu de unde şi impactul imens terapeutic pe care îl are abordarea ei. Trebuie menţionat că majoritatea tipurilor de masaj interacţionează fascial, dat fiind atot-prezenţa ei în organism, dar există masaje dedicate acestei structuri care scurtează foarte mult timpul de lucru şi maximizează eficienţa terapeutică. Dintre ele amintim masajul profund al tesuturilor (deep tissue massage – tehnicile de bază fiind incluse în programa de masaj terapeutic a şcolii noastre – modul 3 Maseur), masajul fascial (parte din programa cursurilor de perfecţionare) – posibil de efectuat şi în afecţiunile inflamatorii acute şi dureri acute, masajul chiropractic, amplu diversificat tematic și in extenso in cadrul cursurilor de perfectionare.

 

3

4

5

Masaj mio-Fascial

Bazele masajului fascial

Masaj actual, inovativ și de o inegalabilă eficiență terapeutică, este „cheia de boltă” a masajului terapeutic.

Lansat în 2016 de către școala noastră, în premieră în România, Masajul Fascial se adresează fasciei – structură suport și sistem de comunicare tensională descrise de osteopatie de la începutul secolului XX; ea a fost studiată în ultimii 30 de ani și evidențiată prin studii de anatomie fascială.

Fascia este prezentă în toate țesuturile și organele, în mușchi, oase, articulații, vase de sânge și limfatice, nervi, organe interne, și mediază toate procesele de hrănire, detoxifiere, regenerare, transmisie nervoasă. schimburi umorale, etc.

În orice afecțiune fascia e modificată tensional și structural, iar Masajul Fascial, influențând fascia – influențează benefic toate organele și sistemele corpului uman, fiind un masaj „cheie” terapeutic.

În funcție de țesuturile/organele căruia îi este adresat acest tip de masaj poartă numele de Masaj mio-Fascial, în situația în care vizează cu dedicație înlănțuirile musculare de transmitere tensională (lanțurile mio-fasciale). masaj fascial visceral, când vizează organe interne, etc.

Tematică de curs:

  • Noțiuni teoretice despre fascie: structură, proprietăți, interacțiuni
  • Studiul celor 11 lanțuri mio-fasciale
  • Tehnici de lucru specifice în fiecare dintre lanțurile mio-fasciale
  • Noțiuni de posturologie și tehnici de corecție posturală
  • Algoritmi de abordare fascială pe regiuni (în afecțiuni)
  • Masajul fascial visceral

Beneficii ale utilizării Masajului Fascial:

  • Indepărtarea rapidă a durerilor acute şi cronice (5-10min) din zonele afectate de contracturi, spasme musculare, torticolis
  • Indepărtarea rapidă a durerilor articulare
  • Indepărtarea rapidă a contracturilor
  • Timp de lucru redus – eficiență crescută – persistență a efectelor
  • Detoxifiere a ţesuturilor
  • Activarea circulaţiei limfatice (reducerea edemelor)
  • Stimularea circulaţiei sanguine
  • Stimularea nervoasă asupra nervilor periferici şi pe sistemul nervos central
  • Activarea regenerării țesuturilor
  • Corectarea posturii (în mai multe şedinţe)
  • Imbunătăţirea funcţionării organelor interne (masaj fascial visceral)
  • Posibilitate de lucru în zonele cu inflamaţii acute !!! (hernie acută de disc, entorse, etc)
  • Utilizare în majoritatea afecţiunilor (excepţie tromboflebita)
  • Uşor de executat, rapid şi eficient

Obiective:

  • Deprinderea tehnicilor de lucru fascial
  • Cunoașterea masajului fascial localizat
  • Aplicarea masajului fascial pe traseele de distribuție a tensiunilor în corp
  • Efectuarea masajului fascial cu acțiune la distanță de locul accesat
  • Cunoașterea lanțurilor mio-fasciale, analiză, implicate posturale, abordare detaliată
  • Aplicarea masajului fascial visceral (inimă, plămâni, ficat, etc)
  • Aplicarea masajului fascial integrativ pe zone de interes

Cursul se întinde pe parcursul a 40 ore, 6 ședințe a câte 4 ore în timpul săptămânii, luni, miercuri și vineri și 2 ședințe de integrări fasciale regionale și zonale, a câte 8 ore, în weekend.

Îndrumător de curs: Dr. Cristian Mureșan

Calendar desfășurare: Vezi aici

Preț: Vezi aici

 

TEHNICI ENERGETICE IN MASAJUL TERAPEUTIC

Masajul terapeutic urmărește identificarea tensiunilor și a înlănțuirii tensionale, aspecte care stau la baza generării unei afecțiuni. Tensiunile acumulate în țesuturi sunt cele care determină constricții/restricții fasciale și, implicit, prin afectarea hrănirii celulare, a detoxifierii și a regenerării celulare, determină modificarea stării de sănătate locale și generale a organismului uman; toate aceste aspecte sunt prezentate detaliat în cadrul modulului de masaj terapeutic.

Însă din perspectivă subtilă, energetică, aspectele de tensionare sunt menținute de formele energetice vii, prezente la nivelul respectiv, deși nu sunt generate de ele; o contractură musculară, o restricție funcțională de mobilitate articulară, durerile articulare și chiar devierile posturale, toate au la bază forme energetice vii tensionante, care mențin modificările respective.

Scopul acestui curs intensiv, care combină masajul cu tehnici energetice specifice, este de inițiere în modalitățile de identificare și eliberare a formelor energetice vii tensionante, cu fluidizarea energetică a organismului, care să permită activarea mecanismelor de vindecare și revenirea din situațiile de afectare.

Aspecte teoretice și practice prezentate de Dr. Cristian Mureșan.

Cursul se susține sâmbăta, orele 9.00 – 18.00, 8 ore de curs și pauză de prânz.

Notă: maseurii care au parcurs cursul de Energetica Vieții au perspectiva teoretică acoperită în detaliu

Calendarul de desfășurare

Prețuri

Înscrieri pe Whatsapp sau Telegram, la tel 0722 323 402

Mobilizări articulare și tehnici mio-fasciale aplicate

Mobilizările articulare reprezintă tehnici/modalități de îmbunătățire a mobilității și flexibilității musculo-articulare. Ele se aplică – pasiv, activ sau combinat – pacienților cu limitări ale mobilității fiziologice (redori articulare-reducerea unghiului de mișcare în articulație); ele se aplică și pacienților fără limitări ale mobilității – în scop de reducere a excesului de compresie articulară (factor determinant pentru uzura articulară).

În cadrul terapiei prin masaj – mobilizările articulare se aplică la sfârșitul ședinței de masaj, în scopul flexibilizării suplimentare musculo-articulare.

Dintre tipurile de mobilizări articulare Școala de Masaj Cristiana promovează varianta bazată pe tehnici miotensive (Mitchell-osteopatie), variantă fără riscuri de forțare și afectare ale structurilor mobilizate.

Mobilizările articulare miotensive conduc imediat la diminuarea/dispariția durerilor articulare și musculare, creșterea mobilității musculo-articulare, detensionare articulară, iar în timp, la activarea regenerării articulare.

Pentru fiecare segment mobilizat se prezintă tehnicile mio-fasciale de lucru specific pe zonă, urmat de seturile de mobilizări dedicate.

Cursul de mobilizări și tehnici fasciale aplicate este organizat în weekend, sâmbăta și duminica, în 2 (două) ședințe a câte 8 ore, în intervalul 9.00 – 18.00, cu pauză de prânz.

Programă de curs:

Anatomie și mișcări articulare, evaluare/testare articulară, aplicarea tehnicilor de masaj mio-fascial, tehnici de mobilizări articulare

Ziua 1 – Coloană vertebrală, bazin, 8 ore;

Ziua 2 – Membrul inferior (șold, genunchi, gleznă) și membrul superior (umăr, cot, mână), 4 ore

Ziua 2 – Recapitulare, 4 ore;

Lector de curs: prof. Monica Nedyalkov

Calendar desfășurare: Vezi aici

Preț: Vezi aici

Înscrieri pe mail la secretariat@scoalameademasaj.ro sau tel 0731 117 113

Energetica Vieții - Accesarea potențialului divin al ființei umane

Omul este corp, suflet și Sine Divin (aspecte divine); legăturile dintre corpul fizic și aspectele divine ale omului sunt asigurate de corpurile subtile, obișnuit în număr de șapte.

Masajul se adresează corpului fizic și primului corp subtil, energeticului, care este strâns corelat cu corpul fizic. Prin masaj se pot doar elibera manifestările de exprimare a proceselor profunde din noi.

Manifestările (echilibre, dezechilibre, disfuncționalități, afecțiuni, etc) din corpul fizic sunt aspecte de expresie/exprimare a stării de funcționalitate/non-funcționalitate a corpurilor subtile – care sunt sedii ale emoționalului, ale proceselor mentale și, de fapt, ele mediază întreaga noastră relaționare cu aspectele noastre divine.

Corpurile subtile, numite și energetice, poartă toată istoria noastră de realizări și nerealizări de relaționare în acord cu ființa divină; în ele se regăsesc programele limitative ale subconștientului, suita de răni așa zise emoționale, tiparele de raportare la ființe și lucruri, ansamblul de credințe cu valoare de adevăr, memoriile și efectele traumelor din fizic, – care toate ne determină, în mod automat și obligatoriu, să avem un anumit tip de răspuns la ce este în jurul nostru; se poate spune că reacționăm la cei din jur în baza a ceea ce se află în corpurile noastre subtile, aspecte care țin de subconștient; chiar mai mult, toate acestea ne atrag și ne determină evenimentele vieții, având o pondere de determinare de 90%, față de mentalul conștient, care deține doar 10% din forța de determinare a evenimentelor.

Interacțiunea energetică dintre oameni are la bază funcționalul/disfuncționalul corpurilor subtile și aspectele de ascendență energetică (dominare/dominat); o persoană dominată energetic va prelua cu ușurință stările (și cele numite bune și cele de încărcătură așa zis negativă) de la cel care o domină, și va rămâne încărcată cu ele, pe când persoana dominantă energetic este descărcată, ușurată de ele; iar acest lucru se produce de cele mai multe ori în mod inconștient. Aceste aspecte se petrec atât în masaj cât și în relaționările din viața de zi cu zi.

Pentru orice terapeut cunoașterea aspectelor de transfer energetic este esențială, în special din perspectiva responsabilității în raport cu pacienții săi, având în vedere că poate prelua și transfera aceste aspecte între pacienți, dar și din perspectiva unei abordări optime rezolvative.

Cursul de Energetica Vieții se adresează tuturor terapeuților dar și persoanelor care doresc să deprindă gestionarea aspectelor energetico-spirituale de funcționare a ființei umane.

Structurat în 7 module de bază, desfășurate 7 zile de joi consecutiv, între orele 17.00 și 21.00, acest curs vizează:

  • cunoașterea aspectelor de structură și funcționare energetică
  • îndepărtarea obstacolelor care stau între noi și ființa noastră divină (aspecte de curățări și dezlegări)
  • recuperarea puterii divine proprii, necesară oricărei abordări energetice
  • deprinderea modalităților de optimizare energetică, proprii, ale pacienților, a spațiilor de muncă și locuit
  • deprinderea aspectelor de terapie energetică integrală, toate prin intermediul Sinelui Divin.

Tematică:

  • Despre Creație
  • Sufletul uman – creație după „chipul și asemănarea” Divinului
  • Atribute sufletești
  • Libertatea de alegere
  • Alegerea experimentării (în corp) – sensul experienței
  • Experimentarea în dualitate – karma
  • Corpuri subtile – corpuri fizice
  • Centri energetici/chakre – planuri experiențiale
  • Raportarea la experiență și formarea subconștientului, cu înmagazinarea lui în corpurile subtile
  • Experimentarea alternantă (karmică) vs experimentarea revelatorie
  • Reprezentări/identificări/sensuri – eronate – fixate de om de-a lungul experimentării ca forme de conștiință în subconștient
  • Sistemul de credințe care ne structurează existența și percepția
  • Formele de conștiință din subconștient și formarea personalității actuale
  • Suferința și durerea – perspective karmice vs perspective revelatorii
  • Bazele relaționărilor interumane – axate pe interesul de completare „energetică” a lipsurilor resimțite (validare)
  • Percepția despre sine și despre cei din jurul nostru – determinată de posibilitățile/imposibilitățile de validare (alimentare „energetică”)
  • Schimburile energetice cu cei din jur – modalități de perpetuare a karmei/obligațiilor
  • Schimburile „energetice” cu Divinul
  • Palierul experiențial al fiecărei chakre – analiză a formelor de conștiință duale dezvoltate la fiecare nivel (ex: singurătate, deficit de cunoaștere, deficit de expresie, părăsire/abandon, slăbiciune, lipsă de creativitate, sărăcie)
  • Resemnificarea relațiilor sociale (familie, prieteni, dușmani, colegi, societate, etc)
  • Resemnificarea relațiilor de muncă
  • Eliberarea de karmă – acceptarea de sine
  • Cunoașterea de sine – deschidere către necunoscutul Deplinului de Creație

Aspecte de practică la fiecare seminar:

  • Deschidere către Divin
  • Accesarea subconștientului
  • Desfacerea și eliberarea formelor de conștiință limitative/blocante din subconștient
  • Desfacerea și eliberarea aspectelor de legare/obligații față de cei din jur, pe fiecare nivel experiențial de chakră
  • Regăsirea de sine/regăsirea bucuriei vieții

Calendar: vezi

Preț: vezi

Înscrieri la tel 0722 323 402 (Telegram, Whatsapp)

Inscriere online cursuri perfecționare

Ai acum la dispoziție varianta accesibilă și rapidă a înscrierii on-line care îți ușurează accesul la programele noastre școlare!

Completează formularul de înscriere urmând indicațiile și rezervă-ți locul în programul ales!

Actele originale urmează să le aduci pentru confruntare în prima zi de curs!



    6. Pregătire în masaj 7. Modalități de plată
    Sari la bara de unelte