DESPRE NOI

DESPRE NOI

ORIGINI…

Am fondat aceasta şcoală în 2012 urmărind să adaug un plus de calitate şi de pregătire, precum şi o viziune holistică în formarea maseurului – folosindu-mă de pregătirea medicală alopată şi alternativă şi de experienţa de predare în şcoli de masaj de renume în acel moment, și mă bucur să văd că am reușit și că nivelul general de pregătire școlară în masaj este în creștere.

De formare autodidact – experienţa mea în masaj a debutat în 1984 cu elemente de presopunctura, şi reflexoterapia în 1992. Facultatea de Medicină alopată absolvită în 1992 m-a ajutat să dobândesc o bază de înțelegere a funcționării mecanice a corpului uman, dar nu a reușit să împlinească nevoia de înțelegere a dinamicii viului uman, a mecanismelor de generare a bolilor și a celor de vindecare. Au urmat studii de medicină alternativă, fitoterapie, teologie, șamanism, și recent Theta Healing, care toate au adăugat elemente de abordare și cuprindere a viului uman. Am obținut diploma de Tehnician Maseur la Scoala de Masaj Dragomir în 2011. Baza medicala solidă, creativitatea și noul adus a făcut să fiu cooptat în colectivul de profesori ai acestei școli, activând aici un an de zile. Schema de abordare terapeutică integrală în care lucrez şi predau am descoperit-o intuitiv găsind ulterior confirmări parţiale în scrierile despre masaj ale D-nei Prof. Dr. Elena Zamora şi D-nei Prof. Dr. Mârza Dănilă Doina. Preocupările în domeniul abordărilor medicale alternative, şi mai recent ȋn domeniul osteopatiei, m-au ajutat sa găsesc formule originale de înţelegere, aplicare şi predare a masajului, pe care, împreună cu profesorii acestei şcoli – urmăresc să le transmit elevilor noştri fără rezerve. Mai recent, împreună cu specialiști în domeniu, am participat la revizuirea standardului ocupațional al Maseur-ului, care fundamentează instruirea teoretică și practică în această meserie, într-un mod adaptat cerințelor de pe piața muncii din țară și din afara ei.

Elevii Şcolii de Masaj Cristiana sunt învăţaţi, pe lângă noţiunile obligatorii de anatomie, fiziologie, fiziopatologie, patologie, precum şi tehnicile masajului – tehnici de deblocare fizico-energetică a corpului şi modalităţi originale de abordare terapeutică prin masaj a organismului afectat de boală pentru a eficientiza şi amplifica efectele terapeutice. Se insistă pe calitatea pregătirii teoretice, cu accent pe legăturile dintre structurile somatice, sistemul nervos şi organele interne, pe timpul adecvat de pregătire practică (peste 2/3 din timp), iar evaluările pe parcurs şi cele de la examene – sunt făcute cu exigenţă, astfel încât să oferim elevilor un feedback real al pregătirii şi evoluţiei lor pe parcursul şcolii. De asemenea, elevii sunt asistați ȋndeaproape ȋn procesul transformării interioare – necesar dezvoltării abilităților de terapeut.

După terminarea programului de calificare Maseur, absolvenții au posibilitatea să urmeze cursuri de perfecționare cu tematici diverse, care urmăresc să le mărească sensibilitatea receptivă şi interpretativă, precum şi producerea efectelor de mare amplitudine şi eficiență, local și la distanță – cu consum energetic minim. Este de menționat Cursul de Masaj Fascial, masaj actual, inovativ și de o înaltă eficiență, pe care l-am lansat în premieră în România în toamna anului 2016 și, de asemenea Seminariile de Energetica Vieții, care clarifică aspectele de transfer energetic și oferă instrumente de lucru și protecție terapeuților maseuri.

Absolvenții Cristiana sunt cotați la superlativ pe piața muncii din țară și străinătate și căutați cu dedicare, reușind să împlinească cele mai ridicate exigențe, de la domeniul de relaxare – spa, la domeniul complex terapeutic.

Scopul dedicat al Şcolii de Masaj Cristiana este de a forma Maseuri – Terapeuţi Maseuri capabili să se descurce în orice situaţie patologică şi să aducă alinare, ameliorare şi vindecare pacienţilor lor!

Vă invit să vă alăturaţi nouă! – Dr. Cristian Mureşan

Școala de Masaj Cristiana

Este acreditată de Autoritatea Naţională pentru Calificări (ANC) și Ministerul Muncii ca unitate de formare profesională în meseria de Maseur, Cod RNCP RO/04/0915/215 în baza noului standard al Maseur-ului (nr. RS – 2/26.05.2020) revizuit de unitatea noastră, autorizație serie B nr. 0012607/30.07.2020;

Cursurile de iniţiere şi calificare sunt structurate și actualizate pe baza standardului ocupaţional revizuit al Maseurului (nr. RS – 2/26.05.2020), revizuit și actualizat de SM Cristiana, şi sunt conforme cu cerinţele Ministerului Muncii și Justiției Sociale (MMJS) şi Ministerului Educaţiei Naționale și Cercetării Științifice(MENCS), diplomele emise de şcoală fiind recunoscute pe plan internaţional;

Pregătirea şcolară se desfaşoară unitar sau fracţionat, pe parcursul a 28 de săptămâni, şi este axată cu predilecţie asupra aspectelor practice ale instruirii (peste 2/3 din timp), fiind efectuată de lectori – formatori cu studii superioare medicale și de specialitate, şi experienţă în domeniu;

Instruirea se face într-un mod creativ şi original, folosind metode eficiente de predare, astfel încât cursanţii dobândesc o perspectivă de ansamblu, medicală alopată și alternativă, asupra afecțiunilor și a modului eficient de abordare a lor prin masaj – abordare terapeutică integrală;

Pe linie practică se insistă asupra deprinderii subtilităţii de execuţie a masajului, corelată cu diferenţele individuale ale pacienţilor şi cu evoluţia dinamică a stării lor de la o şedinţă de masaj la alta;

Un accent deosebit se pune pe optimizarea şi transformarea individuală, necesareexprimării şi dezvoltării abilităţilor extrasenzoriale – baza interacţiunii optime cu pacientul şi a fundamentării atitudinii terapeutice.

Echipa Școlii de Masaj Cristiana

Viziunea – Spiritul Școlii de Masaj Cristiana

Ceea ce ne definește e deasupra noastră și ne călăuzește! Suntem aici ca să servim scopului nostru – Formarea Ta – desăvârșirea Terapeutului Maseur!

Ne dăruim nouă și ție fără rezerve – te învățăm tot ce știm acum, iar acceptarea și participarea ta ne aduce lucruri noi! Masajul e o artă de a fi în interacțiune cu celălalt – moale și puternic, fluid și înaripat, sensibil și ferm, înăuntru și înafară. Se deprinde treptat, pe măsură ce lași din ce nu știi și pătrunzi în ce știi. Suntem aici să te ajutăm să te transformi, să te regăsești în ceea ce cauți! Suntem aici ca Tu să crești prin noi și Noi să creștem prin tine!

ADEVĂRUL NE CĂLĂUZEȘTE – ADEVĂRUL NE ELIBEREAZĂ!

Misiune - Scopul nostru e să devii un adevărat terapeut maseur!

Am conceput programul scolar de masaj cu atenţie şi dedicare, din perspectivă medicală, alcatuit din baze ale masajului terapeutic, elemente de inspirație proprie şi din baze ale disciplinelor medicale alternative. Este un program original care să te ajute să te descurci în orice situaţie de lucru.

Profesorii tăi sunt oameni atent selectionaţi, cu studii superioare medicale, pedagogice și de specialitate, formaţi în școala noastră și respectând spiritul şcolii, dedicaţi şi dăruiţi, ţie şi muncii lor.

Ne ocupăm sistematic de tine pe tot parcursul formării tale astfel încât să-ţi fie uşor să creşti şi să te dezvolţi corect în arta masajului. Repetăm de câte ori e nevoie ca să reţii corect.

Te ajutăm să te eliberezi de limitările care-ți împiedică dezvoltarea și progresul!

Suntem alături de tine şi când greseşti şi când lucrezi bine. Te corectăm şi te îndrumăm cu exigenţă pas cu pas. Te testăm des şi îti precizăm unde mai ai de lucrat.

Te învăţăm să gândeşti terapeutic, să priveşti în ansamblu şi să acţionezi eficient – abordarea terapeutică integrală.

Şi la sfârşit ne bucurăm alături de tine oriunde ajungi! Ne împlinește să realizezi şi tu performanţa ta şi să ne răsplăteşti cu părerile tale!

DĂ VALOARE PREGĂTIRII TALE!

ACCEPTĂ CEEA CE EȘTI DEJA!

DEVINO TERAPEUT MASEUR!

Școala de Masaj Cristiana susține excelența!

Cei mai buni elevi sunt premiați și încurajați să-și continue pregătirea!

Premiul de excelență! – 400 lei discount la plata modulelor de Masaj Fascial!*

*Premiul de excelență se acordă absolvenților cu nota 10,00 la toate cele patru examene din cadrul programului de calificare Maseur

01.01.2023

Autorizari si diplome recunoscute international

Scoala de masaj Cristiana este o scoala de masaj autorizată de Autoritatea Naţională pentru Calificări (ANC) şi Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale (MMJS) ca unitate de formare profesională în meseria de Maseur, Cod RNCP (registrul național al calificărilor profesionale)– RO/04/0915/215 cu corespondent în COR (codul ocupațiilor din România) 325501; ca atare este autorizată să conducă programul de calificare Maseur – program de calificare de nivel 4 – postliceal – dispunând în acest sens de autorizaţie Serie B Nr. 0012607/30.07.2020.

Parcurgerea Modulului III – Masajul terapeutic – necesită absolvirea primelor două module şi se finalizează cu examen scris de tip grilă, examen practic și prezentarea unei lucrări de diplomă, susţinute deasemenea în prezenţa unei comisii de evaluare, conform datelor de mai sus, în urma cărora se eliberează atât Certificatul de Absolvire a modulului de Masaj Terapeutic cât și Certificatul de Calificare în meseria de Maseur, care cuprinde toate competenţele profesionale dobândite pe parcursul şcolii.

Primele două module se pot parcurge în ordinea dorită şi se finalizează fiecare cu examen scris de tip grilă şi examen practic, susţinute în prezenţa unei comisii de evaluare formate din doi reprezentanţi delegaţi de ANC şi de un reprezentant al şcolii, în urma cărora se eliberează Certificatul de Absolvire, care cuprinde competenţele profesionale dobândite în cadrul fiecărui modul în parte.

MODULE CURSURI DE MASAJ

Cursurile şcolii sunt structurate în 3 module, cu durata totală de 28 săptămâni:
• Modulul I – Masajul de întreținere și relaxare – 7 săptămâni;
• Modulul II – Masajul Reflexogen                        – 7 săptămâni;
• Modulul III – Masajul Terapeutic                      – 14 săptămâni;

Toate diplomele (certificate) emise de şcoala noastră sunt recunoscute internaţional de către țările semnatare ale Convenției de la Haga (link).

Pentru utilizarea lor în acest sens vă stăm la dispoziție cu mai multe informații.

 

Păreri absolvenți

Tu, cel care ai absolvit în școala noastră, ești invitat să-i ajuți și pe ceilalți!

Exprimă-ți impresiile școlare!

Părerea Ta ne ajută să oferim mai mult!

Sari la bara de unelte